Controleverklaring jaarrekening

De reisbranche stelt hoge eisen aan uw jaarrekening. Afhankelijk van de hoogte van uw risicodragende omzet is het afgeven van een samenstellingsverklaring, beoordelingsverklaring of controleverklaring bij de jaarrekening verplicht. Uwreisaccountant kan deze verklaringen afgeven voor ZSO, touroperators en andere reisondernemingen.

SGR-richtlijnen

SGR Richtlijnen

Beoordelingsverklaring

Bij een risicodragende omzet van 1 tot 5 miljoen euro bent u als reisondernemer verplicht om een accountant bij uw jaarrekening een beoordelingsverklaring te laten afgeven. Deze geeft nog meer zekerheid over de juistheid van de informatie dan de samenstellingsverklaring.

Controleverklaring

Is uw risicodragende omzet 5 miljoen euro of hoger? Dan geldt de wettelijke verplichting tot een controleverklaring. De O2-audittak van Uwreisaccountant is gespecialiseerd in deze (vrijwillige) controle van uw jaarrekening. Door veranderende wet- en regelgeving en economische groei is de controleverklaring voor steeds meer reisondernemingen noodzakelijk.

Onafhankelijk

Ook in de reiswereld zijn advies en controle vanzelfsprekend twee gescheiden werelden. Om de kwaliteit van de dienstverlening rond de jaarrekening optimaal te waarborgen, heeft Uwreisaccountant een samenwerkingsverband met haar Auditpartner O2. Het samenstellen/beoordelen van de jaarrekeningen behoort tot het takenpakket van Uwreisaccountant. De O2-audittak is gespecialiseerd in de controle van jaarrekeningen. Op deze manier bent u als reisondernemer zowel verzekerd van deskundig advies als van een onafhankelijke controle.