Verzekeren tegen arbeidsongeschitheid?

 

Bij Uwreisaccountant.nl krijgen wij vaak vragen over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Is het slim om er als ZRA één af te sluiten? Veel zzp´ers hebben twijfels, omdat zo´n verzekering al snel honderden euro´s per maand kost. Mede daardoor is een half miljoen zzp´ers niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Het merendeel (85%) van deze ondernemers verwacht financiële problemen als de inkomsten opdrogen door ziekte of andere oorzaken. Datzelfde geldt voor 210.000 zzp´ers die zich wel (deels) hebben verzekerd?

Ondernemersrisico

Als reisaccountant houden we ons niet met verzekeringen bezig. Puur om ondernemersrisico´s te beoordelen, brengen wij het onderwerp wel altijd ter sprake in ons financieel advies. Kun je financieel overleven als je voor langere tijd ziek wordt? En bij zwangerschap? Belangrijke vragen, die je als zzp´er altijd in je achterhoofd moet houden.

Polisvoorwaarden

Zzp´ers die voor een verzekering kiezen, raden wij altijd aan om de polisvoorwaarden goed te bestuderen. Ben je bijvoorbeeld ook verzekerd als er in het buitenland iets gebeurt? En wat is de hoogte van de uitkering?